LITT OM OSS


NUCH NV-88 Yanka
(Starpark's Smooth King - INT NUCH Sunsweet Forever Loving)

 

På et lite tettsted i Ringsaker deler vi hus med alle hundene våre.  Ringsaker kommune blir også kalt "Prøysenland" og grenser mot Hamar i sør og Lillehammer i nord.

I 1977 kom både vår datter Tine Monica og vår første hund Shicco til verden.  Shicco var en herlig sheltie som vi fikk stor glede av i nær 15 år.

Familien økte i 1982 med korthårstispen "Yanka", som skulle komme til å bety mye for rasen.  Etter hvert er det blitt et betydelig antall topp-premierte korthår både i Norden og ellers  som har "Yanka" i sin stamtavle.

Vår første langhår kjøpte vi fra Sverige i  1984.

 

 

Vi er stolte og takknemlige over å ha oppdrettet collies som ble sine familiers beste venn, og også collies som med sine eieres fantastiske innsats er blitt lavine- og ettersøkshund, besøkshund og  kadaverhund,    foruten de over 40 Championat-titler totalt innen Lydighet, Eksteriør og også Bruks, som er delt ut til vårt lille HP-premierte oppdrett i hjemmemiljø.

Vi er stolt over å ha oppdrettet den første korthår som noensinne
har blitt gruppevinner på NKK,  nemlig INT NUCH NV-92 Don
Delaney the smooth of Torrosly. 9 år skulle gå til neste gang
dette hendte - og da med hans egen datter INT DK NUCH NV-99,
NV-00, NV-01 Smooth Queenlike Image of Torrosly.
Stolte er vi også over å være oppdretter av stamtispen til den fremgangsrike kennel Gemdale i Sverige, denne kennelen er også blitt tildelt SKK's høyste utmerkelse Hamilton-
plaketten for sitt oppdrett.

Vi er også stolte over å  ha blitt tildelt

Æresmedlemsskap i Norsk Collie Klubb

Æresmedlemsskap i Norsk Collie Klubb avd. Hedmark

Mr. Baker's Vandrepremie

Norsk Collie Klubbs Innsatspris.

Svensk Collie Klubbs Gavepremie, en hedersbevisning  for  det  mangfold i  forskjellige grener av hundesporten  vårt oppdrett  representerer.

Dansk Collie Klubbs Gavepremie

      
Schicco
(NUCH Assi - MULTI CH Rhinog The Guardian)
              

 

 

Vi er våre valpekjøpere dypt takknemlige og vil også for fremtiden forsøke å gjøre vårt beste for å oppdrette rasetypiske, psykiske og fysisk sunne collies.